Британският премиер Борис Джонсън допусна, че правителството може да приложи

...
Британският премиер Борис Джонсън допусна, че правителството може да приложи
Коментари Харесай

Джонсън не изключва промени в протокола за Северна Ирландия още тази година

Британският министър председател Борис Джонсън позволи, че държавното управление може да приложи промени в комерсиалните правила, съдържащи се в протокола за Северна Ирландия, още тази година.

Мисля, че бихме могли да го създадем доста бързо, в случай че Народното събрание желае, съобщи той пред английските медии.

Предстои законът да се върне в Народното събрание за спомагателни разисквания по-късно през днешния ден.

По-рано този месец английското външно министерство представи в Камарата на общините (долната камара на английския парламент) законопроект, който, в случай че бъде признат, ще разреши на английските министри да изключат елементи от Протокола за Северна Ирландия, решаваща част от Споразумението за Брекзит, за която Лондон твърди, че причинява политически и търговски разстройства в Северна Ирландия.

От месеци нараства напрежението сред Лондон и Брюксел във връзка с протокола, като английските министри упрекнаха Европейски Съюз, че постанова правила, които основават администрация и заплашват политическата непоклатимост в Северна Ирландия.

Критиците на проекта на Лондон, в това число представители на млечната, индустриалната и логистичната промишленост в провинцията, споделят, че едностранното му деяние ще навреди на бизнеса и ще докара до нова неустановеност.

Брюксел счита, че всяка едностранна смяна може да наруши интернационалното право и заплаши да отговори с правни дейности и налагане на мита - риск в миг, когато английската инфлация се готви да доближи 10%, а стопанската система се свива.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР