Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен, че атакува BBC в

...
Британският премиер Борис Джонсън бе обвинен, че атакува BBC в
Коментари Харесай

Борис Джонсън атакува BBC, за да се задържи на поста си?

Британският министър председател Борис Джонсън бе упрекнат, че нападна BBC в обезверен опит да остане на поста си, откакто стана ясно, че той и екипът му постоянно са участвали на написа " Гардиън ".

Твърди се, че редица депутати от Консервативната партия са подготвени да изискат оставката на Джонсън. Появиха се известия, че 35 от 54-те писма, нужни за иницииране на избор на съмнение, към този момент са получени, въпреки че действителният им брой е строго защитавана загадка.

Докато " Даунинг стрийт " се надява да овладее рецесията, министърът на културата Надин Дорис, един от най-верните съдружници на Джонсън, удостовери в неделя, че лицензионната такса за BBC ще бъде отстранена през 2027 година, а финансирането на медията ще бъде замразено през идващите две години.

Въпреки че този ход ще принуди корпорацията да закрие отдели и евентуално да редуцира хиляди чиновници, той евентуално ще срещне утвърждение измежду членовете и поддръжниците на Консервативната партия, както и измежду десните медии, които към момента не са призовали Джонсън да напусне.

Сред други политици обаче витае мнението, че Джонсън нападна медиите, които оповестяват за нарушаванията му и че дейностите против BBC са част от опитите му да се задържи на поста.

Други ограничения, за които се твърди, че министър председателят приготвя, с цел да вдигне рейтинга си, са битка с миграцията през Ламанша и унищожаване на Covid-19 рестриктивните мерки.
 Борис Джонсън окуражавал петъчни празненства на чиновниците си в локдауните
Борис Джонсън окуражавал петъчни празненства на чиновниците си в локдауните

Той участвал на част от събиранията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР