Британският премиер Борис Джонсън бе критикуван за неадекватната му реч

...
Британският премиер Борис Джонсън бе критикуван за неадекватната му реч
Коментари Харесай

Проблеми за премиера! Още критики за Борис Джонсън

Британският министър председател Борис Джонсън бе подложен на критика за несъответстващата му тирада пред Конфедерацията на английската промишленост, в която дълго приказва за анимационния воин Прасето Пепа, бръмча като автомобил, цитира Ленин и се съпостави с Моисей.

Речта на Борис Джонсън, който я прекъсна за към половин минута, сипейки странни извинения, до момента в който се ровеше загубен в записките си, бе окачествена от опозицията като „ цялостна каша “. Опитът му да компенсира конфузното състояние със смешки също не приключи добре.

Дори почитан източник от Даунинг стрийт призна, че бизнесът не е получил това, което е очаквал. Ед Дейви от Либералдемократическата партия сподели, че бизнесите плачат да чуят някаква изясненост за бъдещето, а вместо това са получили роман за Прасето Пепа.

Борис Джонсън употребява известния анимационен сериал като образец за сполучлив бизнес, разказвайки обстойно по какъв начин е посетил с жена си и сина си увеселителния парк Peppa Pig World. Но той не спря дотук.

Обяснявайки, че държавното управление не може да оправи всичко и че „ същинският мотор на растежа не е държавното управление, а силата, динамизмът и оригиналността на частния бранш “ Джонсън, който е бил авто сътрудник, по-късно направи съпоставяне на електрическите с тези, които са на гориво и си послужи със звукова илюстрация.

След това във връзка на проекта му от 10 точки за поддръжка на бизнеса да се трансформира в „ зелен “ в бъдеще той се съпостави с Моисей. „ Той слезе от Синай и съобщи на длъжностните лица новите 10 Божи заповеди “, сподели министър председателят. И най-после изцяло изненадващо за водач на торите Джонсън си послужи с откъс на Ленин.

„ Някога Ленин е споделил, че комунистическата гражданска война е руска власт плюс електрификация на цялата страна. Е, двоумя се да изтъквам Ленин пред Конфедерацията на английската промишленост, само че задаващата се индустриална гражданска война е зелена сила плюс електрификация на цялата страна “, заключи английският министър председател.

Запитан по-късно от публицисти какво счита за речта си, Джонсън разяснява сбито:

„ Мисля, че хората схванаха огромна част от нещата, на които обърнах внимание и че речта мина доста добре.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР