Британският постоянен представител в ООН Матю Райкрофт повтори предложението си

...
Британският постоянен представител в ООН Матю Райкрофт повтори предложението си
Коментари Харесай

ООН обмисля санкции срещу работещите в чужбина севернокорейци

Британският непрекъснат представител в Организация на обединените нации Матю Райкрофт повтори предлагането си Съветът да насочи наказания против работещите в чужбина севернокорейци, които изпращат пари на режима, съобщи ДПА. Над 50 000 севернокорейци работят в чужбина. Те носят сред 1.2 милиарда и 2.3 милиарда $ годишно на режима в КНДР, съгласно оценки на Организация на обединените нации. Повечето от тях работят в Китай и Русия.

С последната резолюция за наказания на Организация на обединените нации беше натрапен таван над работещите в чужбина севернокорейци. Евентуални нови наказания може да стигнат още по-далеч, с цел да попречат на Пхенян да печели твърда валута от работещи в чужбина.

Според Райкрофт Съветът за сигурност би трябвало да подсигурява, че сегашните му наказания против режима ще бъдат приложени бързо, както и " да ограничи още неетичната употреба на севернокорейски служащи в чужбина ".

На изключителното съвещание на Съвета за сигурност английският непрекъснат представител акцентира, че това ще бъде още една стъпка към спиране на финансирането, на което режимът в Пхенян разчита, с цел да продължава противозаконните си и дестабилизиращи стратегии.

Северна Корея (КНДР) организира по-чести и по-дръзки тествания, макар че от 2006 година насам Организация на обединените нации е налагала наказания седем пъти за да я накара да се откаже от нуклеарните си упоритости. Вчера Пхенян заяви, че е направил тестване на атомна бомба, която може да бъде инсталирана на междуконтинентална балистична ракета.

Най-строгите наказания против Северна Корея до момента бяха наложени единствено преди седмици. Те включват цялостна възбрана на износа на въглища и желязо и стопират продажбата на севернокорейска оловна руда и морски храни. Освен това Организация на обединените нации наложи забрани за пътешестване и заледяване на активите на компании и частни лица.

Очакваше се тези наказания да навредят съществено на стопанската система на КНДР и да понижат годишните приходи с една трета. По-малко от месец след приемането на резолюцията севернокорейският режим изстреля четири ракети за една седмица, три от които паднаха в Японско море, а четвъртата прелетя над японския остров Хокайдо.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР