Британският посланик във Вашингтон сър Ким Дарък подава оставка, съобщи

...
Британският посланик във Вашингтон сър Ким Дарък подава оставка, съобщи
Коментари Харесай

Посланикът, когото Тръмп нарече надут глупак, подаде оставка

Британският дипломат във Вашингтон сър Ким Дарък подава оставка, заяви Би Би Си. В писмо до Форин офис той написа, че се оттгегля поради абсурда с изтеклата в пресата негова дипломатическа преписка, в която той подлага на критика президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

" След приключването на публични документи от посолството и спекулациите за моето оставане на поста, би трябвало да сложа завършек на тази обстановка. Настоящото състояние прави невероятно оставането ми като дипломат ", написа сър Ким Дарък.

В писмото той благодари на екипа си в посолството, както и на всички, които са го подкрепили след експлоадирането на абсурда.

В последните дни президентът Доналд Тръмп насочи поредност от нападки против посланика поради изтеклите негови оценки. В тях Дарък се изрича сериозно за държавното управление на Тръмп, за " непоследователната " му политика към Иран, за хипотетичните му връзки с руснаци и изрича подозрения дали Белият дом " в миналото изобщо ще наподобява способен ".

" Чалнатият Посланик, който Обединеното кралство пробута на Съединените щати, не е човек, от който се вълнуваме, доста малоумен човек ", написа Тръмп в " Туитър ". " Не познавам посланика, само че са ми казвали, че е надут простак ". /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР