Британският посланик съдействал за среща на ЦИК със “СмартматикИзборите били

...
Британският посланик съдействал за среща на ЦИК със “СмартматикИзборите били
Коментари Харесай

Софтуерът за изборите е собственост на държавата, ама не съвсем

Британският дипломат съдействал за среща на ЦИК със “Смартматик ”
Изборите били въпрос на националната сигурност

На срещата с английския дипломат участвали Мария Габриел и Асен Василев

Софтуерът за изборите е благосъстоятелност на българската страна, само че с цел да бъде доразвит, ще би трябвало и съдействието на компанията “Смартматик ”. Това съобщи през вчерашния ден Росица Матева, зам. ръководител и представител на ЦИК.

Тя изясни, че английският дипломат в България Роб Диксън участвал на среща в ЦИК, тъй като той оказал помощ да се реализира среща със “Смартматик ”. На срещата са участвали вицепремиерът Мария Габриел и финансовият министър Асен Василев от страна на държавното управление, тъй като изборите са работа на цялата страна и съгласно ЦИК са и въпрос на национална сигурност.

“Посланикът на Англия участва единствено в това качество. Няма назад във времето. Разговорът беше извършен сред ЦИК и “Смартматик ”, сподели Матева.

Тя изясни, че “Смартматик ” има централа в Лондон и посредством съдействието на посланика са осъществили срещата, на която е участвал и представител на компанията. Ставало дума за това, че софтуеърът би трябвало да бъде доработен и развъртян, тъй като за първи път ще се гласоподава на общи локални избори с машини. Създателите му от “Смартматик ” били единствените, които можели да създадат това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР