Британският полицейски инспектор Хари Крос наредил на подчинените си да

...
Британският полицейски инспектор Хари Крос наредил на подчинените си да
Коментари Харесай

Полицейски началник забрани на подчинените си да спасяват удавник и те просто гледаха как бавно умира

Британският полицейски контрольор Хари Крос наредил на подчинените си да не избавят давещ се мъж и полицейските чиновници просто гледали последните му мигове. Полицейският шеф е признал, че в действителност е дал такава заповед, когато чиновниците на реда са пристигнали на мястото на произшествието. Впоследствие Джон Бърн се е удавил с автомобила си в река Темза, Англия, оповестява " Сън ".

В деня на трагедията 39-годишният Джон, който има малко дете, поставил две дъски над тясното устие на реката и се опитал по този начин да премине с колата си. Мъжът правел това не за пръв път, но нещо се объркало: ванът паднал във водата и бил понесен от течението.

" Първото нещо, което ни съобщиха, беше, че неговият ван е паднал в Темза. Ние използвахме всички възможни ресурси, за да разберем пълната картина на случващото се. Обърнахме се за помощ към хеликоптерното подразделение ", разказва Хари Крос.


Починалият Джон Бърн

Помощникът на инспектора, Дарън Стюарт, предостави на съда извадки от телефонните разговори между полицията и жител, който съобщил за инцидента.

" В 20:22 той каза, че предното стъкло напълно е под водата, а след това каза: Вече не виждам мъжа, чуват се викове. Колата се движи по реката, човекът просто вика ", казва Дарън Стюарт.


Полицейският инспектор Хари Крос

Спасителните лодки и противопожарните служби се движели към мястото на инцидента, но нямало време. И в този момент Хари дал заповед на подчинените си да не навлизат във водата. Разследването продължава.

" Служителите не разполагаха с подходящото оборудване и никой от тях не се беше сблъскал със силно подводно течение. Не съм сигурен, че те имаха достатъчно подготовка, за да се справят със задачата. Рискът беше голям и можеха да загинат много повече хора ", казва още Хари Крос.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР