Британският пилот Люис Хамилтън има на разположение още три състезания,

...
Британският пилот Люис Хамилтън има на разположение още три състезания,
Коментари Харесай

Люис Хамилтън е започнал преговори за нов договор с Мерцедес

Британският водач Люис Хамилтън има разполагаем още три надпревари, с цел да избегне регистрирането на първи сезон в кариерата си на водач във Формула 1 без нито един триумф. Факт, който надали би подхождал на седемкратен международен първенец.

Той се бореше през цялата година за по-добри резултати в изискванията на неконкурентен нов Мерцедес, а поради обстоятелството, че е на 37 години вървяха и спекулации, че ще приключи кариерата си. Но очевидно няма да е тъкмо в този момент.

Хамилтън сподели преди Гран При на Мексико Сити, че е почнал договаряния с Мерцедес за нов дълготраен контракт, а настоящото му съглашение изтича в края на 2023-а година.

„ Всяка година би трябвало да се питате дали сте подготвени да дадете повече от всичко това, което сте създали. Дали си подготвен да отделиш цялото си време, с цел да се подготвиш, да тренираш и да работиш с тима и да го постигнеш? “, сподели Хамилтън пред репортерите в Мексико.

„ В момента, когато усетя, че това не е моето място, не ме притегля със същата пристрастеност и просто се движа по инерция, тогава мога да спра “, продължи той.

Попитан не е ли бил отчаян в края на предходната година, когато загуби купата от Макс Ферстапен в много противоречиво съревнование, британецът съобщи:

„ Очевидно имаме шампионат, който би трябвало да си върнем, и аз обичам задачата и това предизвикателство с моя тим “.

Хамилтън е във Формула 1 от 2007-а година насам и сега държи върха със 103 победи. Той доминираше и в Абу Даби предходната година, когато късно предизвестие задейства поредност от събития, при които спортен шеф наруши протокола в своите решения и това в последна сметка разреши на Верстапен да изпревари Хамилтън както за успеха в надпреварата, по този начин и за купата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР