Британският петролен гигант Шел (Shell) предупреди днес, че изтеглянето на

...
Британският петролен гигант Шел (Shell) предупреди днес, че изтеглянето на
Коментари Харесай

Shell прогнозира загуби за 5 милиарда долара заради изтеглянето си от Русия


Британският петролен колос " Шел " (Shell) предизвести през днешния ден, че изтеглянето на дейностите му от Русия след нашествието в Украйна ще докара до обезценяване на активи и разноски на стойност 4 до 5 милиарда $ в резултатите му за първото тримесечие, които ще бъдат оповестени на 5 май, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 3880
" Шел " не е възобновявал по-дългосрочните си контракти за съветския нефт, само че групата е длъжна по правни аргументи да получава нефт, платен в границите на контракти, подписани преди нашествието на Русия в Украйна, прецизира компанията в официално съобщение.

Групата разгласи в края на февруари, че се разделя с дяловете си в доста планове на съветския газов колос " Газпром ". Тези активи се правят оценка на 3 милиарда $ към края на 2021 година и са били източник на поправена облага от 700 милиона $ предходната година.

" Шел " сподели при започване на март, че последователно се отдръпва от съветския нефт и газ, с цел да се съобрази с новите наставления на английското държавно управление.

Компанията беше принудена да се извини за закупуване на пратка съветски нефт на по-ниска цена. Тя изясни, че ще спре всички покупки на съветски нефт на спотовия пазар и ще затвори бензиностанциите си в Русия, както и дейностите по доставяне на авиацията с гориво и лубриканти в страната.

Британското държавно управление, което е по-малко подвластно от съветските течни изкопаеми горива спрямо други европейски страни, разгласи, че ще спре вноса на съветски нефт до края на годината и че с течение на времето желае да спре и вноса на газ.

Вчера Лондон разгласи прекратяването на вноса на съветски въглища до края на годината, което има намерение да направи и Европейският съюз.

" Шел " разгласява при започване на февруари положителни резултати за 2021 година с помощта на възобновяване на стопанската система и скока на цените на течните изкопаеми горива, с чиста облага от 20,1 милиарда $.

Групата към този момент е английска, откакто реалокира централата си от Нидерландия във Англия. През 2020 година тя понесе историческа загуба от 21,7 милиарда $ в разгара на здравната рецесия.

В края на февруари английският й съперник Би Пи (BP) разгласи завършек на връзките си с съветския колос " Роснефт ", в който държеше 19,75 на 100 (на стойност 14 милиарда $ към края на 2021 г.). Това също ще се отрази като разход в доклада за първото му тримесечие, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР