Британският пазар на труда е бил по-усточив от очакваното през

...
Британският пазар на труда е бил по-усточив от очакваното през
Коментари Харесай

Ръст на заплатите и спад на безработицата във Великобритания

Британският пазар на труда е бил по-усточив от предстоящото през трите месеца до април, съгласно нови данни, които се чака да усилят вероятността " Банк ъв Ингланд " (Bank of England) да продължи да покачва лихвените проценти тази година, оповестява Ройтерс, представено от Българска телеграфна агенция.

Националната статистическа работа (ONS) заяви, че заплатите без бонусите са нарастнали със 7,2 на 100 по отношение на трите месеца до април през предходната година.

Икономисти, интервюирани от Ройтерс, предвидиха приблизително нарастване от 6,9 на 100. В отговор английската лира се увеличи с към четвърт цент по отношение на $ до 1,255 $.

Нивото на безработица, което се очакваше да нарасне до 4 на 100, спадна до 3,8 на 100 през трите месеца до април от 3,9 на 100 през трите месеца до март. Заетостта е повишена с 250 000 през трите месеца до април против прогнозата на Ройтерс за нарастване от 162 000.

Данните от април са първите, които регистрират въздействието от нарастването с 9,7 на 100 на минималната работна заплата и ще бъдат деликатно оценени от " Банк ъв Ингланд ".

Служителите на централната банка на Англия евентуално ще отчетат, че главните данни за заетостта и заплатите са над всички прогнози, а тези за безработица са под тях.

Финансовите пазари към този момент правят оценка, че пиковите лихвени проценти е допустимо да доближат 5,5 на 100 към декември при 4,5 на 100 в този момент, като последните данни могат в допълнение да засилят тези прогнози.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР