Британският парламент вчера прие на първо четене най-строгия закон против

...
Британският парламент вчера прие на първо четене най-строгия закон против
Коментари Харесай

В Германия обсъждат забрана на продажбата на цигари

Британският парламент през вчерашния ден одобри на първо четене най-строгия закон срещу тютюнопушенето в Европа. Според текста на законопроекта, който беше иницииран от премиера Риши Сунак, всеки младеж, роден след 2009 година, в никакъв случай няма да може законно да си купува цигари в Обединеното кралство. В Германия на собствен ред разискват опцията за сходно решение на казуса с тютюнопушенето. Комисарят по битка с опиатите, Буркхард Блинерт, споделя, че строгите закони за тютюна би трябвало да бъдат модел за подражателство, отбелязва вестник BILD, представен от организация Фокус.

" Можем да вземем образец от сериозността, с която се третира казусът с тютюнопушенето в други страни. Казвам това от първия си ден на поста: имаме голяма потребност да действаме. Всяка година в Германия 127 000 души умират от тютюнопушене. Това не може да продължава “, безапелационен бе Блинерт.

Експертът от Германския център за проучване на рака Катрин Шалер също отбелязва, че страната " е била доста неуверена в използването на ограничения за предварителна защита на тютюнопушенето от десетилетия, постоянно единствено в отговор на рекомендациите на Европейски Съюз “.

Членът на ХДС в Бундестага и здравен специалист Тино Зорге счита, че настоящето държавно управление в Германия не се оправя дейно с казуса с тютюнопушенето.

" Управляващата коалиция преди малко легализира канабиса, който постоянно се пуши дружно с тютюн. Това значи, че държавното управление се е отдалечило повече от отбраната на непушачите от всеки път “, споделя той.

Има обаче и депутати, които са изрично срещу възбраната за продажба на тютюн.

" Ние, " Зелените “, отхвърляме законодателство за живот без тютюнев пушек, основано на английския модел. Забраните не стопират използването на алкохол, марихуана или цигари. Това, което е належащо, е повече предварителна защита, по-малко места, където се продават артикули за пушене, и по-висок налог върху тютюневите произведения “, убеден е депутатът Янош Дамен.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР