Британският парламент ще гласува за сделката по Brexit на 11

...
Британският парламент ще гласува за сделката по Brexit на 11
Коментари Харесай

Британският парламент гласува за Брекзит на 11 декември

Британският парламент ще гласоподава за договорката по Brexit на 11 декември, заяви публично английският министър председател Тереза Мей, съобщи БГНЕС.

" Гледам напред до 11 декември, когато Народното събрание ще бъде изправен пред решението дали да пожелае да извърши желанието на английския народ ", сподели тя пред Народното събрание.

Европейският съд ще организира във вторник изключително съвещание, с цел да разиска дали Англия може да се откаже едностранно от решението си да напусне Европейски Съюз, вземайки решение по дело, което поддръжници на английското участие се надяват да проправи пътя за втори референдум и в последна сметка да спре Brexit.

Европейският съд беше свикан да даде тълкувателно решение дали член 50 на Лисабонския контракт - механизмът, с който Англия уведоми Европейски Съюз за желанието си да напусне, може да бъде анулиран.

Очаква се Англия да напусне най-големия търговски блок в света на 29 март следващата година, само че към момента не е ясно дали препоръчаният от премиерката Тереза Мей проектодоговор за изтеглянето, координиран с Европейски Съюз през вчерашния ден, ще бъде утвърден от Народното събрание.

Тя предизвести, че Англия може да напусне без да има подписано съглашение, или че може да не се стигне до Brexit. Последното изказване придаде по-голяма тежест на резултата от съвещанието на Европейския съд - чието господство над английските съдилища по правни въпроси Мей уточни като една от аргументите за овакантяване на Европейски Съюз.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР