Британският парламент ще блокира излизане на Великобритания от ЕС без

...
Британският парламент ще блокира излизане на Великобритания от ЕС без
Коментари Харесай

Британският парламент може да ще блокира Брекзит без споразумение с ЕС

Британският парламент ще блокира излизане на Англия от Европейски Съюз без реализирано съглашение сред Лондон и Брюксел. Това обяви отговарящият за финансовата политика на опозиционната Лейбъристка партия Джон Макдонъл, представен от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Преди дни основният договарящ от страна на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние още веднъж регистрира, че договарянията с Лондон не престават да са в задънена улица, най-много по въпросите за сумата, която би трябвало да заплати Англия поради раздялата, и за статута на европейските жители в страната.

Официален Лондон пък загатна, че Англия е подготвена да напусне договарянията без подписано съглашение.

Джон Макдонъл, който е измежду най-близките съдружници на водача на лейбъристите Джереми Корбин, обаче съобщи, че съгласно него има задоволително поддръжка в Народното събрание за блокиране на такава опция.    " Не мисля, че това е реален вид, няма да се случи. Не мисля, че има болшинство за овакантяване без договорка ", коментира той за Би Би Си.

В момента английският парламент няма пълномощие да блокира решение на държавното управление за Брекзит без съглашение. Кабинетът даде обещание да даде на Народното събрание опция да гласоподава дали да одобри контрактувано дефинитивно съглашение, само че това не осигурява възможност за блокиране на овакантяване без съглашение, отбелязва Ройтерс.

 Макдонъл обаче съобщи, че съгласно него има задоволително поддръжка в Народното събрание, където Мей няма безусловно болшинство, да се одобри законово изменение, което да включва такова пълномощие.

В същото време английският транспортен министър Крис Грейлинг съобщи за Би Би Си, че не чака Англия да напусне Европейски Съюз без съглашение.

Той добави, че съгласно него няма заплаха Брекзитът да спре някои самолетни компании от извършване на полети до и от Англия. Грейлинг изрази увереност, че страната му ще остане член на Европейската организация за авиационна сигурност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР