Британският парламент прие решение, предложено от лейбъристите, за обявяване на

...
Британският парламент прие решение, предложено от лейбъристите, за обявяване на
Коментари Харесай

Британският парламент обяви екологично и климатично извънредно положение

Британският парламент одобри решение, препоръчано от лейбъристите, за оповестяване на екологично и климатично изключително състояние. Този избор последва мобилизацията на протестното придвижване Бунт против заличаването.

" Благодарение на натиска на Лейбъристката партия Обединеното кралство стана първата страна, оповестила изключително състояние за климата и околната среда ", съобщи партията в страницата си в Туитър. " Настъпи моментът да се вземат съответни ограничения за битка с климатичните промени ", добавя партията.

Партийният водач Джереми Корбин сподели, че се надява, че гласуването в Народното събрание, ще породи вълна от дейности от страна на парламентите и държавните управления по света.

Решението на лейбъристите, признато нощес от депутатите, няма обаче обвързващ темперамент. Вотът протече в миг, в който английската Комисия за климатични промени се чака да предложи на държавното управление на Тереза Мей да реализира задачата на въглероден неутралитет до 2050 година Тази рекомендация ще бъде в отчет, който ще бъде оповестен по-късно от комисията, която поучава държавното управление по въпроса с климатичните промени.

Целта, която ще предложи комисията, стига по-далеч от задачата, която Англия си е сложила в този момент, а точно понижаване с 80 % на чистия размер на излъчвания на парникови газове до 2050 година по отношение на 1990 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР