Британският парламент не подкрепи предложението на премиера Борис Джонсън за

...
Британският парламент не подкрепи предложението на премиера Борис Джонсън за
Коментари Харесай

Нов удар за Борис Джонсън от британската опозиция

Британският парламент не поддържа предлагането на премиера Борис Джонсън за осъществяване на предварителни избори, оповестяват международните издания.

Британските депутати не поддържаха премиера, изказвайки се против изборите през октомври.

Във връзка с това решение, самият Джонсън е изразил неразбиране. Той е предположил, че водачът на Лейбъристката партия Джеръми Корбин се опасява от проваляне и по тази причина е настроил Народното събрание против провеждането на избори.

Въпреки очевидното отрицание на парламентаристите, министър председателят Джонсън няма желание да прекрати дейностите си и е загатнал, че още веднъж ще сложи такова предложение на дневен ред.

Преди това, английските депутати утвърдиха и на трето четене законопроектът, който цели да спре излизането на Англия от Европейския съюз без съглашение.

Документът беше подсилен от 327 депутати, 299 бяха срещу. Както се очакваше, със "за " гласоподаваха огромната част от депутатите от опозицията, както и над 20 консерватори, които бяха изключени от партията им, откакто поддържаха разглеждането на законопроекта, макар несъгласието на Борис Джонсън.

Ако през днешния ден, 5 септември, документът бъде утвърден и от Камарата на лордовете, това ще задължи премиера Борис Джонсън да изиска от Европейски Съюз нова пролонгация за Брекзит.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР