Британският парламент гласува вот на недоверие срещу премиера Борис ДжонсънБорис

...
Британският парламент гласува вот на недоверие срещу премиера Борис ДжонсънБорис
Коментари Харесай

Британският парламент решава съдбата на премиера Борис Джонсън във вот на недоверие

Британският парламент гласоподава избор на съмнение против премиера Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Вотът беше иницииран от съпартийци на премиера от Консервативната партия - дни откакто той беше освиркан по време на гала за платинения празник на кралица Елизабет Втора. Повод за процедурата стана абсурдът " Партигейт " за купоните на " Даунинг стрийт " 10 в нарушаване на карантината по време на пандемията от ковид.

Не се оповестява какъв брой депутати са поискали да се внесе избор на съмнение, само че е известно, че те са над минималния брой от 54 души.

За оцеляването на Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е на поста са нужни най-малко 180 гласа. Ако той загуби доверието на съпартийците си, следва избиране на нов водач на торите, който ще заеме и премиерския пост, съобщи Българска национална телевизия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР