Британският парламент буквално зачеркна идеята за Brexit без сделка, след

...
Британският парламент буквално зачеркна идеята за Brexit без сделка, след
Коментари Харесай

Британският парламент блокира варианта Brexit без сделка

Британският парламент безусловно зачерта концепцията за Brexit без договорка, откакто гласоподава и на трето четене, законопроект блокиращ излизането от Европейски Съюз без договорка. Това оповестяват международните организации.  
Така депутатите дефинитивно с 327 гласа против 299 желаеха 3-месечно отсрочване на Brexit. Преди да влезе в действие, законопроектът би трябвало да бъде утвърден и от Камарата на лордовете, което може да стане на следващия ден вечер.
По-рано през днешния ден английският министър председател Борис Джонсън предложи да се свикат предварителни избори на 15 октомври при положение на ново проваляне в Народното събрание за Brexit. По време на внезапна замяна на реплики в Камарата на общините, Джонсън провокира водача на опозицията Джереми Корбин да поддържа изборите на 15 октомври, " с цел да могат хората в тази страна да изразят позицията си ".

UK PM Johnson seeks lawmakers support for October 15 election after Parliament moves to block no-deal #Brexit pic.twitter.com/IYS2WcMyTr
— TRT World Now (@TRTWorldNow) September 4, 2019
Това е втората поредна огромна загуба английския министър председател, откакто неговото съглашение бе отхвърлено, както и загубата на болшинството си по време на парламентарната си тирада във вторник, откакто някогашният министър Филип Лий напусна торите и се причисли към либералдемократите.
" Това консервативно държавно управление нападателно се стреми към Brexit по непоследователен метод. Това излага излишно на риск живота и средствата за прехранване на хората и безсмислено заплашва целостта на Обединеното кралство. В по-широк проект сходен метод подкопава стопанската система, демокрацията и ролята на нашата страна в света. (Правителството) Използва политически операции, закани и неистини. И прави тези неща съзнателно и премислено. Ето за какво през днешния ден се причислявам към Джо Суинсън и към либералдемократите ", разгласи Лий.
" Вярвам, че либералдемократите са в най-хубава позиция да изградят сплотяващата и вдъхновяваща политическа мощ, нужна за изцеление на нашите разделения, разрастване на гениите ни, за превъзмогване провокациите, пред които сме изправени като общество – и да изведем нашата страна към свят, който е по-добро място за идващите генерации ", добавя Лий.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР