Британският орган за финансово поведение (FCA) издаде предупреждение за Bitfinex,

...
Британският орган за финансово поведение (FCA) издаде предупреждение за Bitfinex,
Коментари Харесай

Британски регулатор предупреждава инвеститорите да странят от тази крипто борса

Британският орган за финансово държание (FCA) издаде предизвестие за Bitfinex, в което се показва, че компанията може да предлага финансови услуги без уместно позволение.

FCA акцентира , че вложителите, които се ангажират с Bitfinex, няма да имат достъп до Службата на финансовия омбудсман за разрешаване на тъжби, нито ще бъдат предпазени от Схемата за компенсиране на финансови услуги при положение на неподходящи събития.

В отговор Bitfinex изрази разочарованието си, като съобщи, че интензивно се е заела с FCA и е подхванала ограничения, с цел да извърши техните условия. Bitfinex посочи, че съблюдава разнообразни регулаторни отговорности, в това число ограничение на достъпа на основани в Обединеното кралство гости до избрани секции на уеб страницата, както и историята си на съдействие с световните регулаторни органи.

Предупреждението на FCA е част от новите регулации от октомври, фокусирани върху опасенията, свързани с популяризирането на криптовалутни активи.

FCA счита, че промоционалните материали постоянно омаловажават обвързваните с тях опасности, което може да подведе вложителите. Освен това предизвестията за риска може да са показани незабележимо, което улеснява потребителите да подценен значима информация.

FCA прикани фирмите, които утвърждават финансови промоции на крипто компании, да съблюдават прецизно новите насоки, като неспазването им може да докара до наказания. FCA разясни, че новата рамка има за цел да насърчи отбраната на потребителите, без да попречва достъпа до съществуващите активи.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР