Британският обяви плановете си да построи жилища на територията на

...
Британският обяви плановете си да построи жилища на територията на
Коментари Харесай

Принц Уилям ще строи жилища за бездомните

Британският разгласи проектите си да построи жилища на територията на херцогство Корнуол в помощ на бездомните в югозападната част на Англия, съобщи ДПА. 

В съдействие с корнуолската благотворителна организация за битка с бездомността St Petrocs планът ще обезпечи 24 жилища в Нанследан, Нюкей, с „ цялостна поддръжка “, с цел да се сътвори път към непрекъснат дом.

Разработването на „ висококачествените жилища за краткотрайно настаняване “ ще стартира през септември, а първите се чака да бъдат приключени през есента на идната година. 

Херцогство Корнуол е портфейл от земя, здания и вложения, оценено на повече от 1,26 милиона английски лири, което обезпечава догоди за престолонаследника.

В изявление за вестник предходната година Уилям, който е херцог на Корнуол, беше запитан дали има проекти да обезпечи налични домове на територията. „ Има. Абсолютно. Социални жилища. Ще ги видите, когато са подготвени “, сподели той. 

„ Недостигът на обществени и частни парцели чартърен се счита за съществена причина за увеличение на броя на бездомните в цялата страна, заради което сме горди да стартираме този план дружно с проектите да се появят повече евтини и налични жилища в херцогството “, сподели Бен Мърфи, шеф на парцела. 

Въпреки това политическата група „ Република “, която е срещу монархията, разкритикува плана. Те показват, че планът ще донесе облага на Уилям, който получава средства от държавния бюджет, предава Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР