Британският музикант Ед Шийран си тананикаше и пееше в съда,

...
Британският музикант Ед Шийран си тананикаше и пееше в съда,
Коментари Харесай

Ед Шийран пя в съда, докато даваше показания по делото за авторските права на хита Shape of You

Британският музикант Ед Шийран си тананикаше и пееше в съда, до момента в който даваше показания по делото за авторските права на неговия шлагер от 2017 година " Shape Of You ", съобщи Ройтерс.

Той е упрекван от грайм изпълнителя Сами Чокри, изявяващ се като Сами Суич, и продуцента Рос О`Донъхю, че " Shape of You " повтаря " някои стихове и изречения от тяхната ария " Oh Why " от 2015 г. 

Ед Шийран и съавторите Стивън Маккъчън и Джон Макдейд на сингъла изрично отхвърлят изказванията на Чокри и О`Донъхю.

Във втория ден на правосъдната борба юристът на ищците, Андрю Сътклиф, разпита Шийран, който си припяваше противоречивата ария. Той също по този начин изтананика разнообразни шлагери, в това число и " Feeling Good " Нина Симон в същия звук, с цел да покаже по какъв начин могат да си наподобяват мелодии.

Запитан няколко пъти за сходните изречения в " Shape of You " и " Oh Why ", Шийран няколко пъти сподели: " И двете са в пентатонични скали, и двете употребяват гласни ".

Адвокатът Сътклиф, който при започване на процеса в петък си разреши да назова Шийран " сврака ", в детайли го разпита за написването на песента през октомври 2016 година с неговите съавтори Стивън Маккъчън и Джон Макдейд, както и за измененията, правени при основаването й.

" Ако бях чувал " Oh Why " по това време..., щях да подхваща стъпки, с цел да ги (б.р. противоречивите фрази) изчистя ", сподели Шийран в свидетелските си показания пред Върховния съд в Лондон.

В залата бяха пуснати записи на артиста, с цел да се създадат съпоставения. 

Шийран беше запитан и за музикалните си усети. Той сподели, че са разнородни, само че изключително харесва английския грайм и рап. Изпълнителят показа, че " липсващ цяла година " през 2016 година и не е следил интензивно  британската музикална сцена.

Адвокатът Сътклиф дефинира Шийран като " музикална катерица ". " Консумирате музика жадно ", съобщи бранителят на Суич и О`Донъхю. " Аз съм обожател на музиката, харесва ми музика, чувам музика ", отвърна Ед Шийран. 

В понеделник пред съда изпълнителят съобщи, че не бил чувал за Сами Суич по времето, за което е упрекнат да е взаимствал изречения от   " Oh Why ".

Песента " Shape of You " излезе през 2017 година Тя е от третия албум на Ед Шийран. Сингълът продължава да е измежду най-стриймваните в платформата Спотифай. Хитът донесе и премия " Грами " за най-хубаво поп соло осъществяване на английския музикант, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР