Британският монарх крал Чарлз III няма да бъде на новата

...
Британският монарх крал Чарлз III няма да бъде на новата
Коментари Харесай

Без крал Чарлз III на банкнотата от пет австралийски долара

Британският монарх крал Чарлз III няма да бъде на новата австралийска банкнота от пет $. Това съобщи министърът на финансите в Канбера. На новата книжна пара ще бъдат показани първите австралийци.

 
Промяната няма да стане бързо. Има задоволително време да се разиска дизайнът, който най-добре ще изобрази първите австралийци. Важно е да подчертаем, че английският монарх ще остане на нашите монети. Затова решението на централната банка способства да се реализира баланс. Смятам за хубаво нещо, че новата монета ще отдаде респект към нашата история и културно завещание.
Джим Чалмърс, министър на финансите

Мненията на хората са разнопосочни.

„ Чух нещо, че новата банкнота ще има връзка с туземците, мисля, че е ужасно да се възпомене нашата история вместо предишното, обвързвано с белите завоеватели. Одобрявам, че крал Чарлс III няма да замести Елизабет II ”, споделя австралийка.

„ През 2023 година не би трябвало да слушаш монархията, неуместно е, би трябвало да уважаваш личната си страна “, счита друга.

„ Мисля, че кралицата е страхотна и би трябвало да оставим Елизабет в нейна памет. Може кралят да бъде на друга банкнота, само че не сменяйте Елизабет “, приканва трета.

Говорител на държавното управление разяснява пред БиБиСи, че няма да има промени в дизайна на никой друга австралийска банкнота.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР