Британският монарх е държавен глава на Австралия и фигурира във

...
Британският монарх е държавен глава на Австралия и фигурира във
Коментари Харесай

Австралийците не искат Чарлз III на новите им банкноти

Британският монарх е държавен глава на Австралия и попада във валутата на страната. Но австралийците оферират обликът на Елизабет II върху 5-доларовите им банкноти да бъде сменен с емблематични австралийски звезди и Стив Ъруин, който считат за национално богатство, е измежду най-популярните оферти, написа indy100.com.

Идеята за банкнотите важи и за монетите, които отсега нататък ще се секат с портрета на крал Чарлз III. Изображението ще гледа наляво, противоположната посока на неговия предходник - традиция от XVII век, съгласно която при встъпване на нов монарх, посоката би трябвало да се редува.

Тази смяна няма да бъде приложена незабавно, като монетите ще бъдат пуснати в обращение през 2023 година, а по-късно и банкнотите. Австралийците обаче нямат причина да се тормозят за спестяванията си:

„ Всички австралийски банкноти, издадени от 1913 година, резервират статута си на законно платежно средство “, сподели представител на Централната банка на Австралия, представен от The ​​Guardian. Той изясни, че институцията ще стартира...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР