Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис отхвърли твърденията, че Лондон

...
Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис отхвърли твърденията, че Лондон
Коментари Харесай

Лондон отрече, че ще плаща 40 милиона паунда за Брекзит

Британският министър за Брекзит Дейвид Дейвис отхвърли изказванията, че Лондон е подготвен да заплати 40 милиарда паунда или към 45 милиарда евро за излизането си от Европейския съюз. Информация за сходна сума се появи във вестник „ Таймс ", като изданието се базира на източник от Брюксел. Министърът обаче дефинира това като небивалица. Според Дейвис влсатите имат ясна визия за дълга на страната след Брекзит:

„ Няма да оповестя точната сума в ефир, това би било неуместно, само че ние имаме много добра концепция, накъде се движим по въпроса и несъмнено доста от това е въороса на оборване ", разяснява Дейвис.

В петък министър председателят Тереза Мей разгласи проекти за двугодишен временен интервал, откакто Лондон излезе от общността през 2019 година. Според нея през това време страната към момента ще бъде ръководена значително от европейските правила.

Дейвид Дейвис акцентира, че след този интервал Лондон при никакви условия няма да одобри върховенството на Европейския съди и добави, че е доста евентуално да бъде основана система от британско-европейски съдилища за решение на двустранните разногласия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР