Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че е обсъдила с американския

...
Британският министър-председател Тереза Мей заяви, че е обсъдила с американския
Коментари Харесай

Лондон и Вашингтон се обединяват срещу руснаците

Британският министър-председател Тереза Мей съобщи, че е разискала с американския президент Доналд Тръмп нужната „ координирана реакция “ по случая с отравянето на Сергей Скрипал, заяви съветското издание „ Интерфакс “.

Бившият двоен сътрудник беше токсичен с веществото „ Новичок “, създадено в Русия. При офанзивата пострада и неговата щерка. Лондон публично упрекна Москва и разгласи, че ще експулсира съветски дипломати. Кремъл реагира остро на това.

Тереза Мей е провела диалог и с френския президент Еманюел Макрон и канцлера на Германия Ангела Меркел. Целта е да се координира общ отговор на западните страни против дейностите на руснаците. Британският министър председател уточни, че през идващите дни ще разиска обстановката и с други международни водачи.

Напрежението сред Лондон и Москва се усили след случая с съветския разузнавач, който преди години е предал имената на съветски сътрудници на западното разузнаване. Британските служби считат, че Русия стои зад покушението. От Лондон показаха, че не са получили пояснение от съветските управляващи – макар поставения ултиматум да дадат такова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР