Британският министър-председател Риши Сунак ще пристигне днес в Берлин за

...
Британският министър-председател Риши Сунак ще пристигне днес в Берлин за
Коментари Харесай

Британският премиер пристига на първото си официално посещение в Германия

Британският министър-председател Риши Сунак ще дойде през днешния ден в Берлин за първото си публично посещаване в Германия за 18-те месеца, откогато е на власт, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Основен предмет на плануваните диалози с немския му сътрудник Олаф Шолц ще бъдат военната помощ за Украйна и войната в Газа. Вероятно ще бъде разискван и въпросът за противоречивия английски пакт с Руанда за релокация на претенденти за леговище, който беше утвърден през вчерашния ден от Народното събрание в Лондон.

Макар и Англия от повече от четири години да не е член на Европейски Съюз, тя остава един от най-важните съдружници на Германия в НАТО, Г-7 и Г-20 отбелязва ДПА. Наред с Берлин Лондон е един от главните европейски снабдители на оръжие за Украйна и преди малко даде обещание да даде на Киев забележителна нова военна помощ.

В Близкия изток английските военновъздушни сили, за разлика от Германия, неотдавна участваха в отбраната против огромното иранско нахлуване против Израел.

Британският пакт с Руанда за претендентите за леговище притегли огромно внимание и рецензии във федералната република. Той планува мигранти, идващи във Англия без постоянни документи, да могат неотложно да бъдат депортирани в източноафриканската страна и да изчакват там, до момента в който бъдат обсъждани молбите им за леговище.
В Германия също се чуха някои гласове от опозицията, които приканиха разглеждането на заявките на мигранти за интернационална протекция във федералната република да става в страни отвън Европейски Съюз.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР