Британският министър-председател Риши Сунак пътува до Киев, за да обяви

...
Британският министър-председател Риши Сунак пътува до Киев, за да обяви
Коментари Харесай

Риши Сунак от Киев: Ние ще подкрепяме Украйна в най-мрачните й часове

Британският министър-председател Риши Сунак пътува до Киев, с цел да разгласи нова поддръжка за Украйна, като даде обещание 2,5 милиарда паунда (2,9 милиарда евро) военна помощ за 2024/2025 година, заяви Даунинг стрийт в изказване.

Това е нарастване с 200 млн. паунда спрямо предходните две години. Приветствайки решимостта на Киев да се отбрани пред лицето на съветската инвазия, Сунак съобщи, че " Обединеното кралство също няма да се поколебае ".

" Ние ще поддържаме Украйна в най-тъмния ѝ час и в по-добрите времена, които ѝ предстоят ", сподели той.

" Тотемното съглашение би трябвало да бъде първата стъпка към непоклатимо стогодишно партньорство сред двете страни ", се споделя в прессъобщение от офиса на Сунак на Даунинг стрийт.

В него се прибавя, че спомагателното финансиране ще бъде ориентирано към области, включващи ракети с отдалечен обхват на деяние, противовъздушна защита, артилерийски муниции и морска сигурност.

Най-малко 200 млн. паунда от тях ще бъдат изразходвани за сериозен подтик на бързото закупуване и произвеждане на хиляди военни дронове за Украйна, в това число за наблюдаване, поразяване на далечни дистанции и морски дронове.

Сунак ще се срещне и с служащи от службите за незабавна помощ, които дават отговор за последствията от съветските въздушни удари.

" В продължение на две години Украйна се бори с огромна храброст, с цел да отблъсне бруталното съветско настъпление ", съобщи Сунак преди визитата.

" Те към момента се борят, непоколебими в решимостта си да защитят страната си и да отстояват правилата на свободата и демокрацията. Днес съм тук с едно обръщение: Обединеното кралство също няма да се поколебае. Ние ще поддържаме Украйна в най-мрачните й часове и в по-добрите времена, които предстоят ", добави той.П

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР