Британският министър-председател Риши Сунак няма да участва в 27-ата Конференция

...
Британският министър-председател Риши Сунак няма да участва в 27-ата Конференция
Коментари Харесай

Риши Сунак няма да участва в предстоящата конференция на ООН за изменението на климата

Британският министър-председател Риши Сунак няма да взе участие в 27-ата Конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата, която ще се състои идващия месец, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на известие на английското държавно управление.

От офиса на Сунак обявиха, че решението е взето заради " неотложни вътрешни задължения ", в това число подготовката за ексклузивен бюджет на 17 ноември , и не отразява намаления в уговорката на консервативното държавно управление в битката с климатичните промени. Очаква се на интернационалната конференция да участват други министри от държавното управление на Обединеното кралство.

Сунак встъпи в служба във вторник, заемайки мястото на Лиз Тръс, която се отдръпна от поста след седемседмичен мандат, в който проектите ѝ за понижаване на налозите провокираха стопански и политически безпорядък.

На 6 ноември в египетския град Шарм ел Шейх ще се организира 27-ата конференция на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27), на която представители на съвсем 200 страни ще разискват по какъв начин да се оправят с световното стопляне. Англия бе хазаин на миналогодишната конференция (COP26) в Глазгоу, Шотландия, в която взе участие тогавашният английски министър-председател Борис Джонсън.

Англия продължава да се ангажира с постигането на нулеви чисти въглеродни излъчвания до 2050 година, " както и с водещи интернационалните и вътрешни дейности за оправянето с изменението на климата ", съобщи говорителка на английския министър председател.

Говорителят на опозиционната Лейбъристка партия Ед Милибанд съобщи, че Сунак е взел " извънредно решение ". " Тези срещи на върха са значими. Те постановат механизми за деяние за най-големия проблем, пред който сме изправени като свят ", сподели Милибанд пред Би Би Си.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР