Британският министър-председател Риши Сунак и председателката на ЕК Урсула фон

...
Британският министър-председател Риши Сунак и председателката на ЕК Урсула фон
Коментари Харесай

След Брекзит: Опит за уреждане на търговските отношения между Лондон и Брюксел

Британският министър-председател Риши Сунак и председателката на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен ще се срещнат в Лондон в опит да завършват нова договорка за споразумяване на комерсиалните въпроси след Брекзит.

Двамата водачи ще продължат персонално работата за намиране на практични решения на редица провокации към Протокола за Северна Ирландия, се показва в взаимно изказване.

Протоколът беше подписан от някогашния английски министър председател Борис Джонсън за да предотврати твърда граница с Ирландия след Брекзит. Северна Ирландия продължава да следва някои закони на Европейски Съюз, с цел да се избегне нуждата от инспекции на стоките по границата сред Обединеното кралство и членката на Евросъюза Ирландия.

Риши Сунак се пробва да реализира промени в разпоредбите за търговия, надявайки се, че при сполучливи договаряния ще насочи вниманието на гласоподавателите към вътрешните промени. Британският министър председател се стреми да преодолее големия недостиг в утвърждението за ръководещата Консервативна партия преди постоянните парламентарни избори идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР