Британският министър-председател Лиз Тръс обеща в понеделник да предостави военна

...
Британският министър-председател Лиз Тръс обеща в понеделник да предостави военна
Коментари Харесай

Великобритания предоставя над 2 млрд. паунда помощ за Украйна

Британският министър-председател Лиз Тръс даде обещание в понеделник да даде военна помощ на Украйна на стойност минимум 2,3 милиарда паунда през 2023 година, с цел да й помогне да се отбрани от съветското настъпление, инициирано от президента Путин, оповестява DPA.

Министър-председателят даде обещание, че Обединеното кралство ще поддържа или даже ще надвиши поддръжката, която до момента е оказала на " вдъхновяващите " войски на украинския президент Володимир Зеленски.

Тръс направи това изказване, до момента в който се готвеше да отлети за Ню Йорк, където ще употребява срещата на върха на Организация на обединените нации, с цел да поддържа Украйна в битката ѝ против съветската военна инвазия. Той също по този начин ще се опита да активизира международните водачи за преустановяване на енергийната взаимозависимост от съветския газ. " Като затвори кранчетата на газопровода " Северен поток ", Путин изпрати милиони хора в Европа в по-студена и сложна зима ", съобщи английският министър председател преди да отпътува за Съединени американски щати.

" Твърде доста животи - в Украйна, Европа и по света - са манипулирани от зависимостта от съветската сила. Трябва да работим дружно, с цел да я прекратим един път вечно ", съобщи английският министър председател.

Лиз Тръс похвали триумфа на войските на президента Зеленски, които си върнаха към 3 000 кв. км от окупираната от Русия територия: " Победите на Украйна през последните седмици са вдъхновяващи. Неведнъж тези смели хора са се противопоставяли на съмняващите се и са показвали какво могат да създадат, когато получат военната, икономическата и политическата поддръжка, от която се нуждаят ", сподели тя. " Посланието ми към народа на Украйна е следното: Обединеното кралство ще продължи да ви поддържа на всяка крачка. Вашата сигурност е нашата сигурност ".

Обединеното кралство е на второ място след Съединени американски щати във връзка с военната помощ за Украйна през 2022 година

Официалният представител на министър-председателя съобщи, че в Ню Йорк тя ще даде ясно да се разбере, че поддръжката на Англия за Украйна няма да намалее. " Ще продължим да действаме за възобновяване на суверенитета и самоопределението на Украйна. Защото това не е единствено битката на Украйна, целият свят страда, когато режим като този на Путин може да тормози и изнудва своите съседи. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР