Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Джонсън се извини за Партигейт, отказва да подаде оставка

Британският министър-председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е се извини на английските депутати за това, че е нарушил рестриктивните мерки поради ковид по време на първите талази на пандемията в резиденцията си на " Даунинг стрийт " 10.

Заради абсурда, станал прочут като " Партигейт ", лондонската полиция наложи санкция на Джонсън, само че все пак той няма желание да подава оставка, заяви Българска телеграфна агенция.

" На 12 април получих уведомление за санкция във връзка със събитието на " Даунинг стрийт " на 19 юни 2020 година Веднага платих санкцията и се извиних на британците. Ще се възползвам от днешната опция в първия ден след великденската почивка, с цел да поднеса откровените си извинения на Камарата на общините ", съобщи Джонсън.

По време на обръщението на английския министър председател към Народното събрание редица депутати от опозицията приканиха Джонсън да подаде оставка, само че той подцени тези претенции.

В отговор на сходен апел от страна на водача на опозиционната Лейбъристка партия Киър Стармър, Джонсън съобщи, че отхвърля да подаде оставка поради продължаващия спор в Украйна и произлизащото от него повишение на цените във Англия.

" Мисля, че щеше да е добре той (Стармър - бел. ред.) да даде отговори на някои от въпросите, които загатнах, не на последно място за рецесията в Украйна, чиито последствия се отразяват отрицателно на живота на всички в тази страна. Заради решаването на тези проблеми това държавно управление ще продължи да си прави работата ", съобщи английският министър председател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР