Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден

...
Британският министър-председател Борис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден
Коментари Харесай

Британският кабинет с първо правителствено заседание на живо от над четири месеца

Британският министър-председател Борис Джонсън  Борис Джонсън Борис Джонсън е английски политик - роден на 19 юни 1964 година в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е организира през днешния ден своето първо държавно съвещание онлайн с водещите си министри от повече от четири месеца, пробвайки се да даде образец на британците, насърчавайки ги да се връщат на работа, и да съживи засегнатата от ковид стопанска система, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Седмичните съвещания в премиерската резиденция на "Даунинг стрийт " бяха сменени от видеоконферентни срещи, когато рецесията с Ковид-19 заплашваше да излезе от надзор. В последните седмици обаче Джонсън приканва хората да се връщат на работните си места, угрижен, че стопанската система може да се срине в дълготраен проект поради карантинните ограничавания.

Майк Помпейо дойде на "Даунинг стрийт " 10 за среща с Борис Джонсън

Министрите, снабдени с дезинфектанти за ръце и обособени бутилки с вода, бяха призовани да участват на съвещание при съблюдаване на физическа отдалеченост, подредени на разстояние към събрани в правоъгълник маси в огромна зала във външното министерство. "Добре пристигнали в зала "Локарно ", която е визията на външното министерство за непретенциозно помещение за семинари ", пошегува се Джонсън при започване на съвещанието.

Позлатената зала, носеща името на мястото на подписването на дипломатически контракт от 1925 година, внезапно контрастира с помещението, в което всекидневно се организират тези събирания в премиерската резиденция, където участниците седят компактно един до различен към кръгла единична маса. На днешната среща бяха обезпечени микрофони, тъй че посланията на Джонсън да не се изгубят в голямото пространство на залата. Премиерът, здравният министър и други висши чиновници се заразиха с ковид по-рано при пандемията.

Джонсън сподели, че срещата онлайн е "правилното нещо ". "Надявам се, че приказвам от името на всички в тази зала, като споделям, че коронавирусът няма да ни отклони от курса ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР