Британският министър-председател Борис Джонсън ще каже на френския президент Еманюел

...
Британският министър-председател Борис Джонсън ще каже на френския президент Еманюел
Коментари Харесай

Джонсън дава срок от 2 месеца на Макрон и Меркел да се съгласят за сделка

Британският министър-председател Борис Джонсън ще каже на френския президент Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел, че Народното събрание на Англия не може да спре Брекзит, съобщи Ройтерс, като се базира на в. " Сънди телеграф ".

Според изданието идната седмица Джонсън ще посети Германия и Франция, с цел да съобщи пред Меркел и Макрон, че английският парламент не може да спре излизането на Англия от Европейския съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Очаква се Джонсън да каже на Меркел и Макрон, че те имат два месеца, с цел да се съгласят за договорка, допустима за английското държавно управление и парламент, в противоположен случай Англия ще напусне без съглашение на 31 октомври.

При първото пътешестване на Джонсън в чужбина като министър председател се планува той да се срещне с европейските водачи преди форума на Г-7 във Франция на 24-26 август.

Според източник от премиерската канцелария Джонсън ще каже, че Англия ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври, със или без договорка, и че английският парламент не може да спре това. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР