Британският министър-председател Борис Джонсън се бори да запази премиерския си

...
Британският министър-председател Борис Джонсън се бори да запази премиерския си
Коментари Харесай

Нараства натискът над Борис Джонсън да подаде оставка

Британският министър-председател Борис Джонсън се бори да резервира премиерския си пост на фона на протест от страна на депутати от неговата Консервативна партия, съобщи Ройтерс.

През 2019 година Джонсън завоюва най-голямото болшинство на партията от повече от 30 години, само че в този момент е изправен пред апели да подаде оставка след поредност от разкрития за празненства на " Даунинг стрийт " 10 - резиденция и офис на министър-председателите - по време на локдауните във Англия. Джонсън неколкократно се извини за събиранията и съобщи, че не е знаел за доста от тях, само че има доказателства, че

За да се провокира оборване на водачеството, 54 от 360-те консервативни депутати в Народното събрание би трябвало да напишат писма с избор на съмнение до ръководителя на партийния комитет. Поне 20 депутати от партията, които завоюваха местата си на последните избори през 2019 година, възнамеряват да подадат такива писма, заяви английският вестник The Telegraph. Очаква се към тях да се причислят и други.

Анализ на вестник The Times пък демонстрира, че 58 депутати консерватори са отправили открити рецензии към министър-председателя.

Свалянето на Джонсън би сложило Обединеното кралство в интервал на неустойчивост най-малко за няколко месеца и то тъкмо когато пандемията е в разгара си, инфлацията е на рекордни равнища, а и Западът би трябвало да се оправи с

Във вторник Борис Джонсън отхвърли обвиняването на собствен някогашен консултант, че е излъгал Народното събрание за празненството, на което е бил, като съобщи, че никой не го е предизвестил, че то е в разрес с противоепидемичните ограничения. Той отклони въпросите дали ще подаде оставка и уточни единствено, че желае да изчака резултата от вътрешното следствие.
 Борис Джонсън нападна BBC, с цел да се задържи на поста си?
Борис Джонсън нападна BBC, с цел да се задържи на поста си?

Столът на английския министър председател мощно се разклати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР