Британският министър-председател Борис Джонсън нареди на кабинета да изготви план

...
Британският министър-председател Борис Джонсън нареди на кабинета да изготви план
Коментари Харесай

Защо Джонсън ще съкрати над 90 000 държавни служители?

Британският министър-председател Борис Джонсън подреди на кабинета да изготви проект за редуциране на повече от 90 000 държавни чиновници. Мярката се подхваща поради икономическата рецесия.

Джонсън е наредил на министрите да приготвят в границите на един месец отчет за това по какъв начин да се понижи броят на чиновниците в държавната администрация до нивото от 2016 година " Това би означавало редуциране на към една пета от работната мощ, която наброява 475 000 души. Това би могло да спести 3,5 милиарда паунда годишно ", се споделя в отчета.

" Премиерът и министрите схващат, че държавните чиновници правят изключителна работа в интерес на обществото... Но когато хората и бизнесите в цялата страна са изправени пред рецесията на растящите цени, обществото с право чака държавното управление да даде образец и да работи допустимо най-ефективно ", заяви телевизия Sky News думите на представителя на националното държавно управление.

През последните месеци инфлацията в Обединеното кралство счупи исторически върхове. В началото на май Английската централна банка увеличи прогнозата си за инфлацията за 2022 година и чака тя да се форсира до 10,25% през четвъртото тримесечие, което може да бъде исторически връх. Регулаторът означи, че инфлационният напън се е нараснал внезапно след последния отчет през февруари заради изострянето на обстановката сред Русия и Украйна. Според банката това е довело до " доста утежняване на вероятностите за напредък в международен мащаб и в Обединеното кралство ". В края на 2021 година Английската централна банка регистрира инфлация от 5%.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР