Британският министър-председател Борис Джонсън каза днес в телефонен разговор с

...
Британският министър-председател Борис Джонсън каза днес в телефонен разговор с
Коментари Харесай

Напускаме ЕС на 31 октомври при всички положения, категоричен е Борис Джонсън

Британският министър-председател Борис Джонсън сподели през днешния ден в телефонен диалог с ирландския министър председател Лио Варадкар, че Англия непременно ще напусне Европейския съюз на 31 октомври, предадоха Ройтерс и ТАСС.

" Министър-председателят даде да се разбере, че Англия при всички положения ще напусне Европейски Съюз на 31 октомври ", съобщи канцеларията на Джонсън.

Премиерът е подчертал, че защитният механизъм за ирландската граница би трябвало да бъде отстранен от възможна договорка за Брекзит.

" Министър-председателят даде да се разбере, че държавното управление ще подходи уверено и пламенно и в дух на другарство към възможни договаряния и че очевидно избира да напусне Европейски Съюз със договорка, само че от нея би трябвало да бъде отстранен защитният механизъм ", съобщи канцеларията на Джонсън.

Британският министър председател е заречен на ирландския си сътрудник, че няма да допусне след Брекзит да се появи гранична и митническа инфраструктура по границата сред Англия и Ирландия, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Той сподели, че при всички положения държавното управление твърдо ще се придържа към своите отговорности за съблюдаване на Белфасткото съглашение и в никакъв случай няма да допусне физически инспекции или физическа инфраструктура на границата ", съобщи канцеларията на Джонсън.

Варадкар е споделил, че договорката за Брекзит не може да бъде отворена още веднъж и че за момента няма приемливи различни съглашения.

" Предпазният механизъм може да бъде сменен в бъдеще от различно съглашение, само че до момента не са открити и показани приемливи разновидности ", споделил Варадкар на Джонсън съгласно канцеларията на ирландския министър председател.

Варадкар поканил Джонсън в Дъблин за диалози за Брекзит и за разискване на двустранни въпроси, в това число Северна Ирландия, Споразумението от Разпети петък и Общата пътническа зона.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР