Британският министър на земеделието Джордж Юстис подаде оставка заради решението

...
Британският министър на земеделието Джордж Юстис подаде оставка заради решението
Коментари Харесай

Британският министър на земеделието подаде оставка заради отлагането на Брексит

Британският министър на земеделието Джордж Юстис подаде оставка поради решението на премиера на страната Тереза Мей да разреши отсрочване на Брексит, оповестяват английски медии.

Юстис е дълготраен покровител на Брексит и някогашен претендент от евроскептичната Партия за независимостта на Обединеното кралство.

Юстис разяснява, че това ще бъде "окончателното оскърбление на страната ни ". Той разясни, че желае свободно да взе участие в дебатите в Народното събрание през идващите седмици и означи, че подава оставка с "огромна горест ".

Бившият министър означи, че ще гласоподава в поддръжка на съглашението за Брексит на Мей, само че се усеща "заклещен в държавното управление след серията от много недостойни отстъпления ". По думите му министър председателят е "ужасно подкопаван " от министри и депутати, които не желаят резултатите от референдума да бъдат изпълнени.

Премиерът на Англия Тереза Мей разгласи пред депутатите във вторник, че ще им даде опция да гласоподават за Брексит без съглашение или отсрочване на напускането на Европейски Съюз, в случай че отхвърлят изменената й договорка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР