Британският министър на вътрешните работи Саджид Джавид е подписал искането

...
Британският министър на вътрешните работи Саджид Джавид е подписал искането
Коментари Харесай

Лондон е на път да екстрадира Асандж в САЩ

Британският министър на вътрешните работи Саджид Джавид е подписал настояването на създателя на " Уикилийкс " Джулиан Асандж да бъде екстрадиран в Съединени американски щати, заяви в. " Гардиън ". " Той вярно е зад решетките. Има искане за изгонване от Съединени американски щати, което се преглежда от съда на следващия ден (днес - б. р.), само че през вчерашния ден подписах заповедта за екстрадиция и я заверих и тя ще бъде представена пред магистратите ", сподели той. Решението на Джавид отваря пътя към съда, който може да изпрати създателя на WikiLeaks в Америка. Асандж е изправен пред обвинявания от Министерството на правораздаването на Съединени американски щати, което включва и обвинявания по Закона за шпионажа. Той е упрекнат в издание на класифицирана информация и скрит план за да се проникне в държавната компютърна мрежа. " Това решение в последна сметка ще бъде взето от съда, само че доста значима част играе и министърът на вътрешните работи и желая да видя правдивост. Имаме законно искане за екстрадиция, тъй че подписах, само че окончателното решение в този момент е на съда ", аргументира се министърът.

47-годишният австралиец бе прекомерно болен, с цел да се яви предишния месец на последното чуване в съда на Уестминстър по отношение на настояването на Съединени американски щати. Изслушването е отсрочено за петък и според от положението на Асандж може да се реализира посредством конферента връзка от пандиза " Белмарш ", където той излежава 50-седмична присъда във Англия за неспазване на гаранция, откакто прекара седем години в еквадорското посолство в Лондон, пробвайки се да избегне изгонване в Швеция по обвинявания в обезчестяване.

 

940812 КАЗУС

Решението на Джавид идва след опит за изгонване на Джулиан Асандж в Швеция, което претърпя крах, откакто съд в Упсала съобщи, че не е належащо да бъде арестуван. Това решение попречи на шведските прокурори неотложно да подадат искане за екстрадиция, с цел да може Асандж да се изправи пред обвиняване в обезчестяване от 2010 година, което той отрича. Шведските прокурори отдръпнаха следствието за обезчестяване през 2017 година, само че го възобновиха, откакто Еквадор анулира убежището на Асандж през април тази година и разреши на английската полиция да го арестува. Намерението на управляващите в Съединени американски щати да го съдят за шпионаж породи проблеми във връзка със свободата на словото. Асандж твърди, че като публицист е предпазен от Първата корекция на конституцията на Съединени американски щати.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР