Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, след

...
Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, след
Коментари Харесай

Скандал с мигранти взе главата на Амбър Ръд

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд подаде оставка, откакто държавното управление се опита да реагира на публичното отвращение от отношението на ведомството й към живеещи от години във Англия карибски имигранти, избрани простъпка като нелегално пребиваващи, съобщи Ройтерс, като се базира на Би Би Си.
Канцеларията на министър-председателката Тереза Мей заяви, че Ръд е подала оставка, откакто наподобява е подвела Народното събрание за съществуването на набелязан брой противозаконни мигранти, подлежащи на депортиране годишно, уточни ДПА.
Говорител на "Даунинг стрийт " заяви, че министър-председателката е приела оставката на Ръд.
Оставката беше огласена единствено часове откакто министърката сподели, че ще остане на поста си, с цел да подсигурява, че английската имиграционна политика е "хуманна ". Политици от опозицията обаче я приканиха да се отдръпна, съобщи Асошиейтед прес.
В страната се надигна отвращение, откакто в. "Гардиън " заяви, че на хора, пристигнали от Карибите в десетилетията след Втората международна война, неотдавна са били отказани медицински грижи и че те са били застрашени с депортиране, защото не могли да показват документи, доказващи правото им да живеят в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР