Британският министър на външните работи Дейвид Камерън не изключи възможността

...
Британският министър на външните работи Дейвид Камерън не изключи възможността
Коментари Харесай

Дейвид Камерън не изключи възможността за нови удари срещу бунтовниците хути в Йемен


Британският министър на външните работи Дейвид Камерън не изключи опцията за нови удари против бунтовниците хути в Йемен, отбелязвайки, че Обединеното кралство би трябвало да направи нужното, с цел да отбрани своите кораби. По-рано министър председателят Риши Сунак съобщи, че английските сили са работили при самозащита. Говорейки пред Ен Би Си Нюз (NBC News), външният министър разясни, че предизвестията, отправени към хутите, които нападат английски и американски кораби в Червено море, не са проработили.

" Нашите дейности целят да изпратят доста ясно обръщение, че в случай че хутите не престават по този метод, няма да има единствено предизвестия, само че и последици “, посочи лорд Камерън. По-рано представител на премиера Риши Сунак сподели, че сега " няма спомагателни проекти " за нови удари за възобновяване на морските пътища, само че Обединеното кралство е готово всеки миг да преразгледа ситуацията със сигурността. Самият Сунак бе пределно явен за задачите на нанесените със Съединените щати въздушни удари по позиции на хутите в Йемен:

" Нашата цел е доста ясна – да понижим напрежението и да възстановим стабилността в района. Действахме при самозащита, в този момент обвързване на хутите е да спрат да правят тези офанзиви, които слагат в риск живота на хората и нарушават световната стопанска система ".

Междувременно Даунинг стрийт отхвърли обвиняванията турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съдружник на Англия в НАТО, че ударите през нощта са били " непропорционални " и че Лондон и Вашингтон желаят " да трансфорат Червено море в море от кръв ". Говорителка на премиера сподели, че ударите са били " лимитирани и целенасочени в отговор на експанзията " и може сега да няма огромна разлика, само че биха имали " позитивен резултат " в дълготраен проект за отбрана на корабоплаването в Червено море. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР