Британският министър на външните работи Дейвид Камерън каза, че не

...
Британският министър на външните работи Дейвид Камерън каза, че не
Коментари Харесай

Дейвид Камерън каза, че не е съгласен с изпращането на западни войски в Украйна

Британският министър на външните работи Дейвид Камерън сподели, че не е склонен с изпращането на западни войски в Украйна, даже и за обучителни задачи, съобщи украинската организация Укринформ, като се базира на Франс прес. Дейвид Камерън направи изказването си в изявление за немския в. " Зюддойче цайтунг ", оповестено през вчерашния ден. Той съобщи, че е най-добре обучителните задачи да се правят в чужбина и означи, че по този начин Англия е обучила 60 000 украински бойци. 

Разполагането на задгранични бойци в Украйна ще ги трансформира в цели за Русия, акцентира той. По думите му Украйна се нуждае от повече оръжия с огромен обхват и той е податлив да работи с Берлин за даването на силите на Киев на немски крилати ракети " Таурус ", които да бъдат употребявани за отбиване на съветската инвазия. 

Френският президент Еманюел Макрон на 26 февруари съобщи, че не изключва опцията да бъдат изпратени западни войски в Украйна. По-късно Обединеното кралство удостовери, че е изпратило дребен екип в Украйна, който да оказва помощ при медицински образования, само че представител на премиера Риши Сунак сподели, че страната не планува огромно разполагане на свои елементи там.

В петък френският министър на защитата Себастиан Льокорню съобщи, че за момента Франция няма проекти да изпраща войски, само че съдружниците на Украйна може да обмислят организирането на образования или задачи по разминиране. 

Украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба прикани сътрудниците на Киев да възобновят обучителните задачи в Украйна и напомни, че от 2014 година до 2022 година в страната са се провеждали всички типове обучителни задачи.

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР