Британският министър на транспорта Грант Шапс заяви, че според него

...
Британският министър на транспорта Грант Шапс заяви, че според него
Коментари Харесай

Великобритания: Болници в кризисно състояние и недостиг на персонал

Британският министър на превоза Грант Шапс съобщи, че съгласно него План Б на държавното управление е верният метод в битката с пандемията и не са нужни спомагателни ограничавания, само че призна, че в 24 от общо 137 организации, съставляващи английското национално опазване на здравето, е оповестена спешна обстановка в лечебните заведения поради увеличаващата се хоспитализация и дефицита на личен състав, съобщи БНР.

Здравни ръководители от дълго време приканват за нови ограничения, с цел да бъде предпазено английското опазване на здравето. Грант Шапс удостовери новината, че в 24 от по този начин наречените „ болнични тръстове “ в националното опазване на здравето ситуацията е сериозно поради вълната от заразявания с Омикрон. „ Винаги се опитваме да намерим правилния компромис на налагането на прекомерно строги ограничавания като цялостен локдаун и не желаеме лечебните заведения да грохнат, ето за какво считаме, че въведеният от държавното управление План Б е верният метод “, сподели Грант Шапс за " Скай нюз ".

В същото време в отчет на депутати се споделя, че са нужни незабавни ограничения на държавното управление за справяне с острия дефицит на здравни служащи, както и с рецесията от струпване на чакащи за лекуване, изостанали вследствие на пандемията. Близо 6 милиона души единствено в Англия сега са в описи на чакащи за рутинни интервенции и процедури. Около 300 00 от тях към този момент чакат повече от година.

По отношение на премахването на тестването преди тръгване за хората, връщащи се в Англия, министърът на превоза разяснява, че това е вследствие на обстоятелството, че то е „ надживяло полезността си “ на фона на бързото разпространяване на разновидността Омикрон във Англия и по света. Промяната влиза в действие от 4 часа сутринта в петък. Пристигащите също така не би трябвало да се самоизолират, до момента в който не дадат негативен PCR тест, а вместо това ще си вършат единствено антигенен тест на втория ден след идването.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР