Британският министър на отбраната Грант Шапс подчертава, че 2024 г.

...
Британският министър на отбраната Грант Шапс подчертава, че 2024 г.
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната: Няма свят, в който да се позволи на Путин да победи

Британският министър на защитата Грант Шапс акцентира, че 2024 година може да бъде решаваща за това по какъв начин ще се развие бъдещето на Украйна и то значително зависи от дейностите на западните съдружници. Европейската редакция на Poitico публикува изказване на английския министър.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12484
" 2024 година е значим кръстопът: Най-голямата демократична година в историята, в която съвсем половината от популацията на света ще отиде до урните, е и годината, която може да реши ориста на динамичната народна власт в Украйна ", декларира Шапс.

" Знаем, че Русия е готова за война на безсилие, без значение какъв брой десетки хиляди свои жители ще загуби, и че Москва изразходва от ден на ден от ресурсите си за продължаващия спор. Разходите на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През за защита и сигурност към този момент ще доближат зашеметяващите 40 % от бюджетните разноски на страната. А от началото на годината Кремъл увеличи залога, като усили интензивността на офанзивите си ", добавя той.

В светлината на всичко това Украйна свърши невероятна работа, с цел да отблъсне своя завоевател. Тя си върна 50 % от територията, открадната от Русия, и отвори морски проход в Черно море. Но Киев се нуждае от повече поддръжка - и то освен от Обединеното кралство. Нашите съдружници също би трябвало да се засилват.

От своя страна Обединеното кралство засилва напъните си за подкрепяне на Украйна, като по-рано този месец министър-председателят Риши Сунак се срещна с украинския президент Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога в Киев. А по време на визитата си Сунак разгласи увеличението на военната поддръжка на Англия до 2,5 милиарда паунда (5,7 милиарда лева), с което общата военна помощ на Англия надвиши 7 милиарда паунда (16, 22 милиарда лева).
Тези нови средства включват 200 млн. паунда за произвеждане и закупуване на безпилотни летателни апарати за наблюдаване, за удари на далечни дистанции и по море, като по този метод Англия, която беше първата европейска страна, изпратила на Украйна противотанкови оръжия, съвременни западни съществени бойни танкове и прецизни ракети с огромен обхват, се трансформира в най-големия снабдител на безпилотни летателни апарати в страната.

Още по-важно е, че по време на пътуването си министър-председателят подписа историческо Споразумение сред Англия и Украйна за съдействие в региона на сигурността. Това съглашение, което официализира поддръжката за всичко - от продан на разследваща информация и киберсигурност до здравно и военно образование, поставя основите на едно стогодишно партньорство. " Посланието не би могло да бъде по-ясно: Обединеното кралство е в тази обстановка за дълъг интервал от време. Но посланието, което адресирам на моите сътрудници от Контактната група по въпросите на защитата на Украйна, е, че те също би трябвало да подхващат дейности ", споделя Шапс. 

През последните две години Обединеното кралство активизира интернационалната общественост. Тя сплоти към 11 страни, които помогнаха за образованието на повече от 34 000 украински новобранци тук, във Англия - те са част от 60 000-те украински военнослужещи, които Англия образова от 2014 година насам. Тя сътвори Международен фонд за Украйна, който събра над 750 млн. паунда за закупуване на предпочитан боен комплект, а следващият кръг от търгове започва едвам през вчерашния ден. Освен това, дружно с Норвегия, тя оглавява Морска коалиция, чиято цел е да върне на Украйна отговорността за сигурността ѝ в Черно море - и дълъг лист от страни чака да се причисли.

" Трябва обаче да запазим тази динамичност. И за задачата се нуждаем от повече дипломатическа, икономическа и военна поддръжка. Няма свят, в който да се разреши на Путин да победи. Това освен ще го окуражи, поставяйки на прицел другите ни източноевропейски съдружници, само че и ще даде сигнал на Китай, че всичко е готово за присвояване. Не може да има съмнения. Никакво съмнение. Не би трябвало да се чака да се види накъде ще духне вятърът. Путин има вяра, че Западът може да бъде отпаднал. Той има вяра, че ни липсва стратегическо самообладание. И ние би трябвало да потвърдим, че бърка. В тази велика година на демокрацията бъдещето на Украйна е в ръцете на Запада. Ние не можем да ги разочароваме ", уверен е английският министър на защитата. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР