Британският министър на отбраната Бен Уолъс обяви, че отменя ваканцията

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс обяви, че отменя ваканцията
Коментари Харесай

Британски министър си отмени отпуската заради ситуацията около Украйна

Британският министър на защитата Бен Уолъс разгласи, че анулира ваканцията си поради развиването на обстановката край границите на Украйна. „ Поради обстоятелството, че отлетях от Москва рано в събота сутринта и опасенията от утежняването на обстановката в Украйна, анулирах проектите си да прекарам дълъг уикенд в чужбина със фамилията си и се връщам на работа “, написа той в профила си в обществената мрежа Twitter.

В петък Уолъс посети Русия, където се срещна с съветския си сътрудник Сергей Шойгу. В изявление, оповестено в събота вечерта в The Sunday Times, Уолъс назова " доста евентуално " хипотетичната инвазия на Русия в Украйна. В петък вестник Politico разгласява публикация, в която се показва, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по време на видеоконференция с водачите на съюзнически страни им е споделил, че Русия може да нападна Украйна на 16 февруари.

Бившият министър на външните работи на Англия Доминик Рааб бе подложен на рецензии за това, че е бил в отпуск по време на влошената обстановка в Афганистан през август предходната година. Това беше и една от аргументите да напусне поста си през септември и да поеме този на началник на Министерството на правораздаването.

На 10 февруари английският парламент излезе на 10-дневна почивка, която съответствува с ваканционния интервал в множеството учебни заведения в Обединеното кралство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР