Британският министър на отбраната Бен Уолъс може да подаде оставка,

...
Британският министър на отбраната Бен Уолъс може да подаде оставка,
Коментари Харесай

Медии: Министърът на отбраната на Великобритания заплашва Лиз Тръс с оставка

Британският министър на защитата Бен Уолъс може да подаде оставка, в случай че министър председателят Лиз Тръс се откаже от обещанието си да усили разноските за защита. Това заяви в събота каналът Sky News.

На въпрос дали съкращенията на военните разноски биха били причина за оставката на Уолъс, източник на Sky News от Министерството на защитата сподели, че ръководителят на ведомството чака министър председателят да удържи на думата си.

През лятото, по време на битката за поста началник на държавното управление, Тръс сподели, че до 2026 година бюджетът за защита ще бъде повишен от настоящето равнище от 2% от Брутният вътрешен продукт на страната до 2,5%, а до 2030 година тази цифра към този момент ще доближи 3 % от английския Брутният вътрешен продукт.

Това беше една от аргументите, които накараха Уолъс да я поддържа, вместо борещия се с Тръс за премиерския стол, някогашен финансов министър Риши Сунак, който отхвърли да подсигурява нарастване на военния бюджет до избрана дата.

Самият Уолъс, който е един от най-популярните политици в ръководещата партия на торите и беше считан за любимец за премиерския пост, тогава отхвърли да взе участие в конкуренцията.

Въпросът за оставката на Уолъс породи, откакто Джеръми Хънт, който получи портфейла на Министерството на финансите от Тръс в петък, сподели, че всички отдели ще би трябвало да понижат разноските поради рецесията в кралството и енергийната рецесия в Европа.

„ Трябва да увеличим разноските за защита, само че не мога да ви обещая тук и в този момент тъкмо по кое време ще стане това. Способността ни да увеличим разноските за защита в дълготраен проект ще зависи от това какъв брой постоянна е икономическата обстановка и дали стопанската система остава здрава и пораства ", сподели той в изявление за BBC в събота.

Sky News отбелязва, че неналичието на предпочитание на Лондон да усили разноските за защита може да сътвори проблеми за НАТО. Сега алиансът предлага на своите членове да доведат съответното бюджетно перо до 2,5% от Брутният вътрешен продукт.

Англия беше една от първите страни, които към момента не са постигнали този индикатор, само че показаха подготвеност да го създадат, давайки образец на съдружниците.

В петък Тръс уволни финансовия министър Куази Квартенг на фона на държавна рецесия, провокирана от икономическата стратегия, която той и министър председателят показаха. Пазарите на акции и облигации в кралството реагираха извънредно мъчително на оповестените стъпки и паундът падна до рекордно ниско равнище, като в даден миг съвсем се изравни с $.

Банката на Англия беше принудена да се намеси и до момента е похарчила повече от £65 милиарда ($74 млрд.) за изкупуване на облигации, с цел да поддържа пазара.

Експерти се съмняват, че проектът на Тръс за понижаване на налозите и държавното контролиране бързо ще изведе страната от рецесията, ще реализира стопански напредък и ще ограничи рекордно високата инфлация.

В същото време дълговата тежест на страната ще се усили, а бизнесът и популацията към този момент са изправени пред възходящи лихви по заеми и ипотеки. В резултат на това държавният началник към този момент трябваше да се откаже от редица свои обещания, а Хънт сподели, че кабинетът ще понижи разноските и ще увеличи някои налози.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР