Британският министър на финансите Риши Сунак и министърът на здравеопазването

...
Британският министър на финансите Риши Сунак и министърът на здравеопазването
Коментари Харесай

Двама британски министри подадоха оставка

Британският министър на финансите Риши Сунак и министърът на опазването на здравето Саджид Джавид подадоха оставки.

Основен претекст и на двамата министри е, че към този момент нямат доверие в премиера Борис Джонсън. В писмото си с оставката Риши Сунак написа:

" Обществото с право чака държавното управление да ръководи вярно, умело и съществено. Признавам, че това може да е последната ми министерска работа, само че имам вяра, че си заслужава да се борим за тези стандарти и по тази причина си депозирам оставката ".

Сунак добавя, че преди взаимната му тирада с Джонсън за стопанската система идната седмица си е дал ясна сметка, че техният метод е фундаментално друг.

В своето писмо Саджид Джавид показва, че Консервативната партия може и да не е била постоянно известна, само че постоянно е била способена и е работила в името на националния интерес, като добавя:

" За страдание при сегашните условия обществеността стига до заключението, че в този момент ние нито сме способени, нито работим за националния интерес ".

Джавид продължава:

" Гласуването на доверие предишния месец сподели, че огромен брой наши сътрудници са съгласни с това. Със страдание означавам, че ми е ясно, че тази обстановка няма да се помени под вашето управление и вие загубихте моето доверие ".

Скай нюз цитира министър от кабинета да споделя, че в този момент тези тежки оставки е ред и на премиера да стори същото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР