Британският министър на финансите призова в събота хората да ядат,

...
Британският министър на финансите призова в събота хората да ядат,
Коментари Харесай

Британски министър: Яжте, за да помогнете

Британският министър на финансите прикани в събота хората да " ядат, с цел да оказват помощ " на стопанската система да си проправи път от исторически спад, провокиран от коронавирусната рецесия, съобщи БГНЕС.
Коментарите на Риши Сунак бяха оповестени в деня, когато Англия най-сетне отвори обичаните на хората кръчми и останалата част от бранша на хотелиерството след повече от три месеца блокиране.
Спирането на Англия беше едно от най-дългите в Европа поради формалната черна статистика от 44 131 жертви на пандемията, която отстъпва единствено на тези на Съединените щати и Бразилия.
Сунак съобщи, че затварянето е изключително мъчително за Англия, защото потреблението съставлява към две трети от брутния вътрешен артикул.
„ Така че когато имаме обстановка като тази, със общественото разграничаване, явно ще бъдем изключително наранени от това “.
Сунак съобщи, че " се тревожи за потомство, което е белязано от ковид " - изключително по-младите хора, които гледат на бранша на гостоприемството като на своя път на пазара на труда.
" Хората работят отговорно, само че в последна сметка, в случай че се храним, с цел да помогнем, можем да защитим тези работни места. Това не е нереално. "
Истинският мащаб на казуса с безработицата във Англия ще излезе нескрито едвам откакто през август държавното управление стартира да приключва схемата си за опазване на работни места посредством стартиране в отпуск.
В момента страната поддържа 80 % от заплатите на множеството хора. Но исковете за безработни са нарастнали със 126 % до 2,8 милиона през трите месеца до май.
През идната седмица Сунак ще направи икономическо изказване пред Народното събрание, което ще бъде следено деликатно за признаци какъв брой поддръжка държавното управление има намерение да даде на бизнеса в бъдеще.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР