Британският министър Дейвид Дейвис предупреди ЕС, че „часовникът тик-така“ и

...
Британският министър Дейвид Дейвис предупреди ЕС, че „часовникът тик-така“ и
Коментари Харесай

Великобритания и ЕС се разминават за първата фаза от преговорите за Brexit

Британският министър Дейвид Дейвис предизвести Европейски Съюз, че „ часовникът тик-така “ и няма време да се договарят разнообразни аспекти от Brexit по два пъти, написа Belfast Telegraph.
Министърът за Brexit ще разгласява пет позиционни документа, с които ще се очертае английската тактика за договаряния. Това ще бъде направено за да се ускорят договарянията.
Очаква се основен документ по отношение на позицията на английското държавно управление за излизане отвън юрисдикцията на Европейския съд.
Документите, които ще бъдат оповестени, ще очертаят разнообразни подходи към прекратяването на „ директната пълномощия “ на Европейския съд, само че в същото време ще подсигуряват самостоятелните и бизнес права след Brexit.
Една от точките, по които Лондон и Брюксел са в спор, е въпросът за свободната търговия. Европейски Съюз смята, че въпросът за свободното прекосяване на артикули би трябвало да се дискутира в „ първата фаза “ на договарянията, в която би трябвало да бъде реализиран „ прогрес “ преди да може да се приказва за комерсиално съглашение. Позицията на Лондон е, че няма по какъв начин стоките да се отделят от услугите и надлежно би трябвало и двата въпроса да бъдат дискутирани, съобщи Фокус.
„ Часовникът тик-така и няма да е в ползите на никой да водим договаряния по аспектите на съглашението по два пъти “, съобщи Дейвид Дейвис.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР