Британският милиардер Сър Джим Ратклиф сподели, че е имал интерес

...
Британският милиардер Сър Джим Ратклиф сподели, че е имал интерес
Коментари Харесай

Британският милиардер е искал да закупи Манчестър Юнайтед

Британският милиардер Сър Джим Ратклиф показа, че е имал интерес да закупи Манчестър Юнайтед, само че притежателите на футболния гранд от американското семейство Глейзър са му декларирали, че клубът не се продава.

Ратклиф, който управлява мултинационалната химическа компания INEOS, е имал интерес да влага в 20-кратния първенеца на Висшата лига през август, само че по този начин и не е отправил публично оферта, заяви " Ройтерс ", базирайки се на неназовани източници.

Семейство Глейзър търпят съществени рецензии от почитателите на тима, защото не влагат задоволително пари в развиването на състава, а Юнайтед не е печелил трофей към този момент пет години. В същото време задълженията на клуба са нарастнали с 23 % за последния регистриран интервал до септември до 515 милиона паунда.

" Манчестър Юнайтед е благосъстоятелност на семейство Глейзър, с което аз се срещнах. Видях се с Джоел и с Аврам (Глейзър), който са доста благи хора, същински джентълмени. Но те не желаят да продават. Ако клубът се продаваше през лятото, евентуално щях да опитам да го купя, още повече след получилото се с Челси. Сега остава единствено да се надявам, че един ден акциите на Манчестър Юнайтед ще бъдат на масата ", разяснява Ратклиф на събитие, проведено от " Файненшъл Таймс ".

Британският милиардер беше измежду претендентите да закупят Челси по-рано през годината, само че в последна сметка лондонския клуб беше продаден на капиталова група, водена от американския предприемач Тод Бьоли и " Клеърлейк Капитал ".

Ратклиф не изключи и опцията да придобие различен клуб от Висшата лига.
 Манчестър Юнайтед победи Евертън с 2:1
Манчестър Юнайтед с сложен поврат над Евертън

" Червените дяволи " заеха петото място в класирането
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР