Британският милиардер сър Джим Ратклиф е поискал да поеме контрола

...
Британският милиардер сър Джим Ратклиф е поискал да поеме контрола
Коментари Харесай

Ратклиф ще отговаря за всички спортни операции в Ман Юнайтед след сделката с Глейзър

Британският милиардер сър Джим Ратклиф е изискал да поеме контрола върху спортните интервенции на Манчестър Юнайтед след довеждане докрай на договорката по придобиването на 25% от клуба, твърди The Athletic. Това е било безапелационното изискване на англичанина при договарянията със семейство Глейзър и в последна сметка те са го приели. Именно това е повода той да заплати 1.35 милиарда за една четвърт от клуба, което е доста над пазарната стойност.

По този метод той ще може да дефинира спортната политика и назначения, като към този момент се спряга името на Пол Мичъл като нов състезателен шеф. Още в събота на Острова оповестиха, че Ратклиф е напълно покрай постигането на дефинитивна сделка с американците за придобиването на 25% от 20-кратните първенци на страната, а другият огромен любимец шейх Ясим е отдръпнал своето предложение.

Manchester United’s board is set to vote on selling a minority stake in the club to British billionaire Sir Jim Ratcliffe after Sheikh Jassim’s Qatari group claimed to have withdrawn from the race.

Full story from & ⬇️
— The Athletic | Football (@TheAthleticFC)
Медията добавя, че той е сложил уговорка, свързани с всяка договорка с клуба, която ще му разреши цялостно усвояване на отбора от „ Олд Трафорд “ в дълготраен проект. Семейство Глейзър има 69% от Манчестър Юнайтед, а останалите акции за разпределени сред голям брой по-малки акционери.

Очакванията са, че до дни ще бъде свикана среща на борда на шефовете на „ алените дяволи “, на която ще бъде разисквана и гласувана контрактуваната сред двете страни договорка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР