Британският милиардер Ричард Брансън полетя на пътническия самолет-ракета на неговата

...
Британският милиардер Ричард Брансън полетя на пътническия самолет-ракета на неговата
Коментари Харесай

Да достигнеш Космоса! Британският милиардер Ричард Брансън полетя до ръба му!

Британският милиардер Ричард Брансън полетя на пътническия самолет-ракета на неговата компания " Върджин галактик " (Virgin Galactic), като се чака ракетата да се издигне на повече от 80 км над пустинята на Ню Мексико в първия напълно запълнен екипаж за тестов полет до ръба на космоса.

Самолет-носител с ракетния аероплан " Юнити " излетя от щата Ню Мексико в 17:40 мин. българско време. Мисията включва постигане на " Юнити " до орбита на 90-километрова височина, прекосяване в безтегловност за няколко минути и незабравима панорама към планетата ни.

От борда на ракетата Брансън поздрави екипа на Virgin Galactic, откакто реализира фантазията си за пътешестване до космоса.

" Поздравления за всички, че създадохте едно толкоз красиво място ", сподели Брансън, до момента в който се ръкуваше с останалите от екипажа на борда на галактическия транспортен съд VSS Unity.

Той дефинира днешния галактически полет като " прекарване за цялостен живот ", до момента в който гледаше надолу към пустинята на Ню Мексико.

Брансън популяризира полета като предходник на нова епоха на галактическия туризъм, като компанията, която той основа, ще стартира комерсиална активност в така наречен " галактически туризъм " през идната година.

Изстрелването на самолета-ракета VSS Unity бележи 22-рия тестов полет на системата SpaceShipTwo и четвъртата екипажна задача отвън земната атмосфера. Полетът е първият с цялостен набор от галактически пътешественици - двама водачи и четирима " експерти по задачи ", измежду които и Ричард Бансън.

Седмица преди 71-ия си рожден ден, Брансън и членовете на екипажа се появиха по-рано в неделя на космодрума в Ню Мексико, махайки на тълпата от фенове, преди да се качат на Land Rovers за малко пътешестване до чакащия ракетен аероплан VSS Unity, паркиран в края на пътека за рулиране.

Видеото, оповестено онлайн от Virgin Galactic, сподели, че Брансън е идва на космодрума с велосипеда си и поздравява с обятия останалите души от екипажа.

Сред присъстващите на събитието беше и пионерът в галактическата промишленост Илон Мъск, който също по този начин е създател на производителя на електрически коли Tesla Inc.

  " Предстои огромен ден. Страхотно е да започнете сутринта с другар. Чувствате се добре, чувствате се разчувствуван, чувствате се подготвен ", показа Брансън в Туитър дружно със своя фотография с създателя на Tesla Илон Мъск.

С това алегорично пътешестване Брансън насочва сигнал към 600-те си доказани клиенти, очакващи своята галактическа разходка, за която са подготвени да платят по 250 хиляди $.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР